Nieuwsflits

Watersportschool

Het maakt niet uit of je een beginnende, ervaren of een professionele watersporter bent. Onze lessen worden aangepast aan jouw niveau, zodat jij de wakeboarder, wakeskater, waterskieër, monoskieër, kneeboarder of kitsurfer kunt zijn die jij wilt zijn.

 

Op onze school kun je onder professionele begeleiding les krijgen in:

 

  • Wakeboarden
  • Wakeskaten
  • Waterskiën
  • Monoskiën
  • Kneeboarden
  • Kitesurfen

 

Wij garanderen dat iedereen binnen 2 lessen kan staan. Bekijk hier onze lesprijzen.

 

Wakeboarden


Wakeboarden is een sport die uit het golfsurfen en waterskiën is ontstaan. Het is het best te vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. Wakeboarden kun je doen aan een kabelbaan. Dan word je aan een kabel over het water voortgetrokken. Door de voortgaande beweging te blokkeren, kun je loskomen van het water en zogenaamde ‘airtricks’ doen. Maar je kunt ook wakeboarden achter een boot. Je wordt dan uiteraard voortgetrokken door een boot. Door de golf, die de boot trekt, als een soort schans te gebruiken, kom je los van het water en kun je allerlei verschillende tricks in de lucht doen. 

 

Wakeskaten


Een wakeskate is een soort skateboard, maar dan voor op het water. Deze bevat een speciale tape waardoor je gewoon grip hebt, net zoals op een skateboard. Bij wakeboarding sta je in bindingen, maar bij wakeskating sta je los, op blote voeten of op speciale schoenen. Ook de tricks/trucjes zijn anders dan bij wakeboarden. Het starten moet daardoor ook iets anders.

 

Waterskiën


De oudste en bij velen bekendste vorm van watersport is waterskiën. De skiër staat op één of twee ski's achter een motorboot.

 

Monoskiën - Slalom


De boot vaart in een rechte lijn; aan weerszijden van het bootpad liggen in totaal zes boeien. De skiër moet om deze boeien slalommen; als een passage met succes is volbracht gaat de skiër nogmaals door het parcours, nu met een 3 km. hogere snelheid. De maximumsnelheid is afhankelijk van de categorie waarin de skiër meedoet, voor heren is dit 58 km/u. Als deze maximumsnelheid is bereikt wordt de skilijn successievelijk ingekort van 18.25m tot 10.75m, daarna steeds met 50 cm. Het wordt zo moeilijker steeds de slalomboeien te bereiken, aangezien deze op 11.5m van de middellijn liggen. Bij de slalom komt het op techniek en ritme aan, maar wat extra lichaamslengte helpt zeker ook.

 

Kneeboarden


Ook is er de mogelijkheid om te kneeboarden. Het woord zegt het eigenlijk al; kneeboarden is een board waarbij je op je knieën op het board zit. Net als bij wakeboarden is het bij kneeboarden onder andere ook mogelijk om over de hekgolf te springen en andere tricks te leren.

 

Kitesurfen


Kitesurfen is een watersport waarbij de kitesurfer zich op een kiteboard laat voorttrekken door een vlieger, dit wordt de kite genoemd. Iemand die aan kitesurfen doet, wordt dan ook een kiter of kitesurfer genoemd. Kitesurfen is de snelst groeiende watersport ter wereld.

 

 

 

 

Openingstijden

Wij zijn geopend van April tot Oktober. Indien het weer het toelaat 7 dagen per week van 11 uur tot 21 uur. Graag even van te voren bellen i.v.m. het weer.

tel
  • 06-44658743
  • 06-52417506

Sprong schans